top of page

PYHIINVAELLUS – PRIMA MATERIA– ANOTHER GREEN WORLD

Työryhmä Satu Haiko ja Lilli Haapala: Kaarinan Kuusiston Taidekartanolle 29.6.2017 avautuvassa Ajan kuva näyttelyssä pohditaan pyhää niin sisällä Taidekartanossa kuin lähimetsän Kappelinmäellä.

 

Kappelinmäelle rakentuu vuosien kuluessa lahopuuveistos-puutarha johon työryhmä toteuttaa teoksen ANOTHER GREEN WORLD yhteistyössä (Jorma, Minna ja Juri Jalasmäki). Teos on muistomerkki kuvataiteiloija Eetu Jalasmäelle, mutta  samalla  kaikille teoksen luona vieraileville pysähdys pyhän käsitteen äärelle.

 

Sisälle kartanoon rakentuu paperi-installaatio Prima materia josta alkaa osallistava teos pyhiinvaellus metsään: metsänpeittoon. Käymme näyttelyn aikana keskusteluja siitä miten pyhä ja arvostus nykyään käsitetään ja onko pyhästä metsiä ja luontoa kohtaa nykyisin tietoakaan.

 

Pyhiinvaellus tapahtumaan osallistuvat taiteilijat ja tutkijat:

Henna Uusilehto - meditaatiovaellus

Eija Haiko - itkuvirret

Kaisu Kassabi -itkuvirret

Ramina Habibollah - performanssi

Ionas Laine - performanssi

Marja Tommola, Valonia - keskustelu

John Björkman - keskustelu

Tapio Salmi - keskustelu

Alice Bodelsky - keskustelu

Juri Jalasmäki - musiikkiesitys

Haapalan sekä Haikon teoksesa Prima Materia paperi ja puu nousevat vahvaan rooliin. Heitä kumpaakin kiinnostaa ajatus materiaalien muodonmuutoksista ja se kuinka ihminen vaikuttaa muutokseen. Puu on ollut suomalaisessa muinaisuskossa pyhä ja yhteys ylös että alas ihmisen rajan taakse. Puut luovat metsän rakenteet. 

Kuvat: Liisa Ahola

bottom of page