top of page
Search
  • Writer's pictureLilli Haapala

Searching for utopia - Uneksijat videoteos Korppooströmin saaristokeskuksessa


Kuvakaappaus videolta.

Työryhmä Lilli Haapala & Juri Jalasmäki

videon kesto 56 min

Uneksijat -teos on tutkimusmatka utopioihin, uniin ja merkityksellisiin sattumuksiin, joita seuraamalla tuntui kuin olisin menossa kohti piilossa olevia salaisuuksia.

Kaikki alkoi tapahtua ilman sen suurempaa yrittämistä, aivan sattumalta. Örön residenssissä helmikuussa 2016 selailin kielitieteilijä Artturi Kanniston ottamia valokuvia Siperian shamaaneista ja alkuperäiskansoista. Yksi kuva pysäytti, nainen kuvassa oli oudosti itseni näköinen.

Nahodka tarkoittaa suomeksi löytöä.

Venäjän Kaukoidässä (Nahodkassa) sijaitsi suomalainen Amurinmaan utopiayhteisö, jossa sukulaiseni Erika Wilhelmiina Henrikintytär (Venäjällä Knaapi tai Knappe) eli vuodesta 1869 alkaen miehensä, lastensa, sekä 39 muun varsinaissuomalaisen kanssa. Kesäkuussa 2018 matkustin mediatoimittaja Juri Jalasmäen kanssa Trans Siperian junalla Vladivostokiin Zarya CCA:n taiteilijaresidenssiin, joka sijaitsee noin 200 km Nahodkasta länteen.
Saaristokeskuksen seuraava näyttely Migration on nykytaidetta. Näyttelyssä n. 10 nykytaiteilijaa käsittelee migraatio-teemaa eri näkökulmista ja eri medioin. Saaristokeskukselle ominaiseen monitieteelliseen tyyliin esiin nostetaan niin ihmisten, ilmiöiden, kuin kasvien ja eläintenkin muuttoliikkeitä. Muuttoliike ei ole uusi ilmiö ihmisille eikä muille lajeille. Enemmän tai vähemmän tutut ilmiöt ja skenaariot toistuvat eri ajanjaksoina ja eri alueilla. Näyttelyn avulla haluamme kiinnittää huomiota aiheisiin, jotka ovat ajankohtaisia ​​ja tärkeitä erityisesti saariston kannalta, mutta samalla myös osoittavat, että olemme osa suurempaa kokonaisuutta niin historiallisesti, ekologisesti kuin maantieteellisestikin.


Näyttely avautuu 1.5. 2022 ja on auki viikonloppuisin 1.5- 12.6 ja 19.8 – 25.9 sekä tilauksesta. Näyttely on avoinna joka päivä sesonkiaikana (13.6-14.8), Liput Aikuiset: 8€ Opiskelijat/eläkeläiset: 5€ Lapset: 0€ Avoinna pe – su klo 11:00-15:00 (1.5 – 12.6) sekä tilauksesta, ja sesonkiaikana (13.6 – 14.8) joka päivä 11:00 – 17:00Installaationäkymä ripustusvaiheesta.

9 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page