ÄÄRIPISTE 15.1.–28.1.2018

Taiteen edistämiskeskuksen Kuvakasvusto -projekti tuo taideteoksen Jyväskylän Kirkkopuistoon.
Kuvakasvusto -projektin toteuttaviksi taiteilijoiksi valikoituivat runsaasti kiinnostusta herättäneen avoimen haun kautta Lilli Haapala ja Mari Kämäräinen teoksellaan Ääripiste.

Ääripiste on taiteilijoiden yhteisteos, kuvaus äärettömyydestä ja avaruudesta. Lasikontin ikkuna pinnoille sijoittuvat viiva-elementit on suunnitellut Mari Kämäräinen ja sisälle sijoittuva viherinstallaatio on Lilli Haapalan käsialaa. Molemmat teoksen elementit leikittelevät perspektiivien ja erilaisten katsontakulmien kanssa. 

Mari Kämäräisen toteuttamassa teippaus-osuudessa simuloidaan perspektiivin kokemista. Kontin sisälle voi kurkistella lasipinnoilla risteilevien viiva-elementtien väleistä ja samalla voi pohtia miltä äärettömyys tuntuisi, jos se olisi aistein koettavissa. 

Lasikontin sisällä on Haapalan suunnittelema, kasveista koostuva viherinstallaatio. Kasvit muodostavat tilaan maiseman, jonka lähtökohtana on ollut kasveista kuvatut mikroskooppikuvat. Samalla teoksen taustalla vaikuttavat ajatukset äärettömyydestä; luonnon muotojen toistuvuudesta eri skaaloissa.

Yhteistyötahoina projektissa ovat jyväskyläläinen viheralan toimija Viherlandia ja teippausten toteuttajana Grano. 

Kuvat: Mari Kämäräinen, Lilli Haapala, Hans Peter Schutt

© 2023 by Sasha Blake. Proudly created with Wix.com